SZAKKOLLÉGIUM AZ IFJÚSÁGI SZERVEZETBEN

PROKON Szakkollégium születésnap
A PROKON Politikatudományi Szakkollégium az első magyarországi egyetemközi politikatudományi szakkollégium. Persze a Szakkollégium nem előzmények nélküli. 2014-ben a PROKON diákszervezetként látta meg a napvilágot, amikor zömével ELTE ÁJK-s politológus hallgatók megalapították. Az alapítók nagy álma volt, hogy egyszer kezdeményezésükből szakkollégium válhasson. Ez a pillanat 2020-ra jött el. A PROKON Szakkollégiuma képzéseivel, baráti közösségével és ösztöndíjaival támogatja kollégistáit.

Szakkollégium tanárai

Karácsony András

vezető konzulens

Bács Zoltán György

kutatásvezető

Bogár László

óraadó

Franczel Richárd

óraadó, konzulens

Nagy Attila

óraadó, konzulens

Szilvay Gergely

óraadó

Lánczi tamás

óraadó
PROKON Szakkollégium születésnap
PROKON Szakkollégium születésnap
PROKON Szakkollégium logó

PROKON Politikatudományi Szakkollégium

A Szakkollégium tevékenysége kiterjed az egyetemi oktatáson felüli politikatudományi, államtudományi, társadalomtudományi szakirányú elméleti és gyakorlati képzésre, a közéleti események szervezésére, tanulmányok és egyéb tudományos igényű publikációk megírására.

Tekintettel szervezetünk egyetemköziségére, hallgatóink egy stabil pontból kiindulva, több egyetemen és évfolyamon is képviselhetik majd a PROKON közösségét.

A PROKON közösségnek tagjai tehát lehetőséget kapnak részt venni képzéseken, és tanulmányi ösztöndíjakat elnyerni.

Politikatudományi képzésről

A PROKON rugalmas képzési tervvel igyekszik közelebb hozni az érdeklődőkhöz a politika-, az állam-, és a társadalomtudományt.

Olyan képzéseket indítunk, amelyet a prokonos tagság igényel. Nagy hangsúlyt fektetünk továbbá arra, hogy politikusokkal, közéleti szereplőkkel, tudományos méltóságokkal közvetlen kapcsolatot lehessen kialakítani.

A PROKON gyakornoki programokkal segíti azokat, akik a fent említett területen kívánnak elhelyekzedni.

A PROKON egyetemi hallgatói jogviszonnyal rendelkező tagjai, teljesítményükhöz mérten ösztöndíjban részesülnek, hogy ezzel is hozzájárulhassunk tanulmányaikhoz és lakhatásukhoz.

A PROKON egyelőre nem rendelkezik kollégiumi elhelyezéssel. Tanóráinkat belvárosi irodánkban tartjuk, így budapesti lakhatást egyelőre nem tudunk biztosítani hallgatóinknak.