Ismerj meg minket!

PROKON UDVAR 2023
A PROKON 2014-ben az ELTE Állam és Jogtudományi Kar-on diákszervezetként indult. 2017-től kiléptünk az egyetemi keretekből és egyesületként folytattuk munkánkat. 2019-től nagy fejlődésen ment át szervezetünk, mostanra több alapszervezetünk van a Kárpát-medencében, és 2020-ban megalapítottuk Magyarország első egyetemközi politikatudományi szakkollégiumát is, amely az ifjúsági szervezet tagjainak nyújt képzéseket és ad ösztöndíjat.
PROKON karácsony 2023
BLA rendezvény, nyilvános esemény

Tevékenységünk szerteágazó

Egyrészt szakkollégiumokban, középiskolákban és általános iskolákban folytatunk közéleti képzéseket, melyeket a közeljövőben digitálisan is elérhetővé fogunk tenni a széles közönségnek, illetve igyekszünk olyan közéleti, kulturális, tudományos eseményeket szervezni, melyek segítenek bennünket bizonyos témakörök megértésében, ismereteink elmélyítésében, vagy tágítják kulturális horizontunkat. Van egy jó ötleted? Nálunk kibontakozhatsz! Baráti körben valósíthatod meg elképzeléseidet, ötleteidet, legyen szó adománygyűjtésről, vitakörökről, vagy akár borkostoló szervezéséről!

Fontosak a határon túli magyar barátságok

Jó viszonyt ápolunk számos határon túli magyar civil szervezettel, sőt Erdélyből, Vajdaságból és Kárpátaljáról származó tagokkal is büszkélkedhetünk. A PROKON mára egy Budapesten, Szegeden, Miskolcon, Kolozsvárott, Topolyán is megtalálható ifjúsági szervezetté vált.

A PROKON mára olyan közösség, melyben egyik legfontosabb alapelvünk, hogy különböző emberek különböző álláspontokat tudnak megvitatni anélkül, hogy annak negatív következményeitől tartani kelljen, hiszen közösségünk a kölcsönös tiszteletre és a tagok közti baráti szeretetre alapul. A PROKON-ban bárki tag lehet, aki elmúlt 18 éves, és szeretne tevékenyen részt venni munkánkban.
PROKON fotó
PROKON fotó

kiemelt programjaink

BLA rendezvény, Gyújtópontok '22

Nyilvános események

A PROKON gyakran szervez nagy, akár az országos média figyelmét is felkeltő eseményeket, eseménysorozatokat. Ilyen volt például 2022-ben a Gyújtópontok ’22 című programsorozatunk, amelyben Magyarország legégetőbb választási témáit jártuk körül.

Ülj le mellénk!

Zártkörű beszélgetések közéleti óriásokkal: Elindult az Ülj le mellénk névre hallgató zárt körű beszélgetéssorozatunk is, melyben politikusokat, közéleti szereplőket és más szakmai kiválóságokkal tudunk kötetlenül beszélgetni. Többek között Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is járt nálunk.

PROKON - Ülj le mellénk esemény
PROKON Udvar

Udvar

Legfontosabb táborunk, melyben nem csak a PROKON születésnapját is megünnepeljük (április 20.), de felavatjuk új tagjainkat is. Baráti hangulatú tábor, amelyet hagyományosan a Vajdaságban rendezünk meg.